Det här receptet finns i boken Morberg firar jul
Helt fantastiskt gott! Hann tyvärr inte ta någon bild så ni får nöja er med en google bild från smakformat, åt upp allt innan jag insåg att det här måste jag dela med mig av haha!
(4-6 personer)
10 cm purjolök
1 morot
1 liten rödlök
1 stjälk bladselleri
2 tomater
1 rött äpple
1 apelsin
50 g valnötskärnor
150 g grönmögelost
ca 140 g bacon
Dressing:
saft av 1 apelsin + 1/2 citron
2 tsk strösocker eller 1 msk honung
1 msk fransk senap
5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och nymalen peppar
Beredning:
Skölj salladsbladen och purjon. Skala moroten. Skala och skiva löken. Skär purjo, morot och selleri i tunna strimlor (julienne). Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen.
Rosta valnötterna i en het, torr stekpanna och hacka dem.
Blanda alla grönsakerna med frukt och nötter. Smula ner osten.
Mixa alla ingredienser till dressingen.
Knaperstek baconet i torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
Vänd ner dressingen i salladen strax för servering och toppa med det nystekta baconet.