Julfika

Nu får ni läsare komma med goda tips och ideér!
 
Mina arbetskollegor ska komma hit på glögg/julfika närmare jul. Och då kommer funderationen: Vad ska jag bjuda på? Självklart glögg och lussekatter. Men vore roligt med något mer, något mer "maffigt", om ni förstår? Typ någon tårta, cheesecake och dylikt. Ge mer era godaste tips! :) (att det ska vara jultema på fikat tror jag ni förstår ;))
 
Annars i julens tecken har det inte hänt så mycket. Jag städar och gnor inför nästa veckans pyntade då gardiner och lysen ska upp. Tänk er att nästa söndag är det första advent?! Hoppas de kommer snö innan dess, det lilla vi hade försvann såklart och imorse var det spöregn i backen. Jätte tråkigt!
 
I helgen är det julbak med systrarna som står på schemat. Det blir nog det vanliga, lussekatter, syltgrottor, saffransskorpor och nåt godis. 
 
 
 

Snö och glöggsmakning

Nu äntligen verkar snö och kyla vilja komma hit! Just nu snöar det och är ca -3, jätte fint! 
Igår åkte dessutom julgransslingan upp och dom två stora vita stjärnorna i uterummet. Snart få jag pynta heeeela huset ♥ Har ni fått snö än?
 
Så med den här julfeelingen korkade vi upp första glöggflaskan och tog en lussekatt till. Det blev ole dole doff på vilken vi skulle ta och det landande på Saturnus Ekologiska
 
 
 
Allt jag säger: Tummen upp!! Förra årets favorit var herrljungas svartvinbärsglögg och trodde aldrig någon skulle kunna komma med en godare glögg än den. Men den här var snäppet bättre! Perfekt kryddad, lagom söt och en svartvinbärssmak som kom fram där bakom, alldeles lagom! Den var god varm som kall, god doft som spred sig i hela huset när den stod på spisen. Sen att den är ekologisk dessutom, nyttig och god i ett? Stort plus!
 
Rekommenderar jag den här? Absolut, utan tvekan!
 
Jag ger Saturnus Ekologiska glögg 5 av 5 tomtegubbar!
 
 
 

Julen smyger sakta på

Nu är det inte länge kvar! Om tre veckor har vi redan tänt första adventsljuset och varit på julskyltningen. Så mysigt! Dock verkar vädret inte vara på våran sida.. Ingen snö så långt ögat kan nå. Idag är det samma väder som varit dom närmaste veckorna, ett par plus grader, blåsigt och disigt. Riktigt grått och trist, fy! Julstämningen är inte på topp. Men ändå är det full julplanering!
 
Har burit upp jullådorna ifrån källarn så ska gå igenom dom nu för att se vad som finns, vad jag behöver handla och om alla adventsstakar funkar samt om jag har gardiner till alla fönster nu sen vi flyttade. I lördags var vi och kollade ut innegranen, sambon hade hittat en riktigt fin "kalle anka gran", tjock och snygg! Högg även en av alla utegranar, en liten som fick sättas fast upp på mjölkpallen. Jag ska visa er en bild senare när den är färdig pyntad!
 
Igår var det bakning som stod på schemat, det blev en sats lussekatter ♥ Namnamn! Och om två veckor blir det julbak med syskon och familjer, får se vad allt vi bakar då och fyller upp frysen med :)
 
Tyvärr (eller tyvärr å tyvärr..) så har vi köpt ny dator och inte hunnit fylla upp den nya med några bilder så det får bli en bild ifrån google!
 
 
 
 

Min adventskalender har kommit!

 
 
 
 
Lika fin förpackning som väntat! Åh vad spännande det ska bli att få smaka!☺ 
Gillar den lilla boken som följde med där det står lite mera om varje smak plus att man kan där kryssa i vad man själv tycker respektive smak ska få för betyg.