jultidningar

28 augusti och redan beställt från två olika förlag Braförslag.se och pandaförsäljningen.se (ursäkta att jag inte kan länka direkt men datorn har gett upp igen.. suck!) 
 
Jag älskar att beställa från jultidningar! Kan sitta flera timmar å bläddra haha. Det som nu är beställt är cupcakesformar, julklappsetiketter och kolor från panda och så två böcker,  kattbok som ska bli en julklapp till mamma och boken "jul med ernst" från bra förslag. 
På tal om Ernst. Han är också någon jag längtar till. Haha. Menar jul med Ernst som brukar gå före jul på tv. Han har så roliga och lätta pyssel och trevliga mat och bakverk. Så det var nästan naturligt för mig att välja boken. Kommer sitta med näsan i den så fort den kommer! 
 
 
 
 
I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
 
En jul med Ernst är inte som andra jular.
 
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
 
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
 
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
 
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
 
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
 
 
 

vinterbild

 
 
 
Hoppas inte snön lyser med sin frånvaro allt för länge till ♥

Julkalender 2014

Årets julkalender blir Piratskattens hemligheter.
 

Som kortfattat verka innebär ett syskonpar som kommer vara med om ett äventyr på Orkidékusten. Och för att lösa allt måste dom hitta en skatt, piraternas skatt. Läs mera här
 
Alltså. Är det bara jag som inser att fantasin på tvkalender börja ta slut? På min tid, dvs på 90talet, så innebar julkalenderna jul och snö. Ta några exemper, sunes julkalender en klassiker än idag. Eller Pelle svanslös? Tomtemaskinen, jul i kapernaum samt julen hjältar. Och, inte för att glömma, mysterien på greveholm. Ettan var absolut bäst! Men 2013s barna hedenhös, visst den var inte dålig. Men nå mycket julkänslor gav den inte. Inte mig iallafall. Utan den var bra som ett barnpogram! Gissar på att årets kommer bli lika. Nog är det svårt att säga redan nu men det känns som så. Men men, vi få väl se! Cirka två månader kvar!
 
 
 
Vilken är din favorit kalender genom tiderna?
 
 
 

julbloggar

<a href="http://www.julbloggar.se">Julbloggar</a>

121 dagar kvar

Har gått några dagar sen jag skrev sist. Och vi har närmat oss ännu mera! Nu har jag fått mig en dator iställer för plattan, så nu kan jag skriva och uppdatera ännu bättre och mera!
 
Nu har jag suttit ett tag nu och pillrat med designen. Mera kommer jue närmare vintern och julen vi kommer, för erkänn, hur roligt vore det med snöflingor som faller i bloggen redan nu? :)
 
Vill tipsa om en facebooksida "I love christmas". Gilla den så få ni njuta av fantastiska fina julbilder!
Den här är deras nuvarande profilbild. Helt fantastiskt fin! Hade inte tackat nej till den som en tavla.
 
 

snaaart

138 dagar kvar! NNedräkningen är i full gång!