Glöggleverans från Saturnus

 
Idag kom ännu ett paket ifrån en lastbil, alltid lika roligt! 
Tyvärr såg lådan riktigt trasig ut och bävade för hur de såg ut där i. Sen kände jag att det doftade glögg så insåg jag att allt var inte helt..
 
 
Men fyra flaskor var i behåll iallafall tack och lov! 
Dom hade skickat smakerna:
- Pepparkaka (sönder)
- GodJul (sönder)
- Lussekatt
- Havtorn, årets smak
- Hallonlakrits
- Ekologisk
 
Smarrigt säger jag! I paket låg även ett litet block med recept på godheter som passar till respektive glöggsmak. Som ni förstår vågar jag inte rota runt mera i paket om något mer låg där i.. 
 
 
 
Tackar Saturnus ännu en gång! Nu börjar årets glögghylla öka :) Jag kommer nog inte kunna motstå provsmakningen så länge till! Blir nog att baka en till mjuk pepparkaka och öppnat en glöggflaska inom en snar framtid!
 
 

Ni med små barn!

 
 
 
 
 
 
Har ni sett dom här fantastiskt söta jul/vinter seten som finns på hm för 129kr? Jätte fina! Har köpt den gråa åt vår lilla son, den röda fanns inte på vår hm affär men ska beställa den från hemsidan närmare jul! Ett tips!
 
 

Julstädar soffan och annat diverse

Härlig rubrik eller hur?
 
Men ungefär är det så. Jag har noll koll på vad jag ska blogga om trots att dagarna går runt i julens tecken! I fredags t ex var vi i stan, hem följde det jag skrev om tidigare ifrån så nu har jag äntligen min tomte som ska stå ute på bron och hälsa alla välkomna! :)
Dom julklapparna vi har handlat in har blivit inslagna och julgardinerna håller på att sys upp (till symaskinen sa upp sig själv och brann upp men det är en annan historia.. haha)
 
Jag har bakat mjuk pepparkaka och pepparkakskola, dricker must och äter rödbetssallad samtidigt som julmusik i bakrunden och det bläddras i Allers julmagasin. Men ändå vet jag inte vad jag ska skriva om i min julblogg! Skyller på sömnlösa amningsnätter ;)
 
Hoppas inspirationen börjar bubbla upp ju närmar advent vi kommer. Fick frågan av sambon "När ha du tänkt börja pynta då?" Tjaaa.... Mitten av november? "Nää kan du inte vänta liiite längre?" Veckan före advent då? "Ja..ja.. mera lämpligt!" Haha!
 
Och till rubriken.. Idag fick våran stora soffa en genomgrundlig städning! Vi har en tygsoffa där tyget inte går att ta bort så jag skrubbade upp den med någon rengörningsmedel och vatten med lite såpa och ättika. En riktigt julstädning fick den! Brukar ni också göra grundliga stora rengörningar kring stora högtider?
 
 
 
 

Har ni tjuvstartat med något?

 
 
Det här är mitt "tjuvstartspynt". Finns att hitta på Jotex.se om du själv vill ha en såndär söt snögubbe!
 

Önskelista?

Äntligen har både Rusta och Biltema kommit ut med sina julartiklar på sina sidor! Klicka på länken kommer ni in direkt.
 
Hittar jag något då? Tjaaa... Med fyra flyttlådor med julsaker i källarn känns det sidodär att jag ska handla något mer! Det jag behöver (eller vill ha rättare sagt haha) är adventstakar till vardagsrummet och, som jag skrivit om förut, en tomte ute på bron med en lykta i handen, samt två stora pappstjärnor ute på inglasningen. Tycker personligen att biltema har bättre utbud och bättre priser. Men det är som sagt min åsikt :) Så det här skulle jag vilja ha ifrån biltema:
 
 
Bevattningslarm som spelar en melodi när granen behöver vattnas.
Skulle vi behöva som alltid glömmer att vattna!
 
 
Den här var jätte fin och till ett bra pris, bara 199 kr!
 
 
Och den adventsstjärnan till inglasningen, två stycken.
Precis såna stora, 1 meter!
 
 
 

Glöggpaket kom idag!

 
 
 
Blev väckt av ett samtal imorse. "Hej jag har ett paket till dig" Jaha tänkte jag, vadå jag har inte beställt något? Haha men han kom strax efter samtalet så fick jag veta vad det var, två härliga goa glöggflaskor! Vad är det för några flaskor då?
 
Årets nyheter ifrån herrljunga, Äkta svensk glögg med naturlig kryddsättning tappad i en returbar PET flaska om 90cl. Den tycker jag var riktigt läcker! Första glöggflaskan jag någonsin sätt, i en plastflaska! 
Sen i den smaksatta sortimentet är årets nyhet Blåbär. Herrljunga skriver i brevet att det ska vara en familjevänlig smak som kan avnjutas upphettad eller över några isbitar.
 
Jag älskade deras Svartvinbärsglögg från förra året så ser framemot att få smaka årets Blåbär. Men dock ska jag hålla fingrarna ifrån flaskorna en liten stund till. Halva oktober har nu gått så snart är vi inne i november, månaden då det ska pyntas och dekoreras till jul. En månad till sen tjuvstartar jag nog med julgardinerna och glöggen hehe.
 
Hur länge tror ni att ni kommer kunna hålla er?
 

Lugn kväll

 
Såhär lugn och mysig kväll har jag! Två bra tidningar och en pepparkaka, yey! Vad gör ni andra?
 

Världens bästa Youtubejul

Ha ni hört den här jul låten av Clara *Henry och Daniel Norberg som dom gjorde 2013?
 
 
 
Jag tycker den är riktigt bra faktiskt haha! Men då ha dom även gjort två till "jul" videos där dom improviserar jullåtar. Vill ni få ett gott skratt så varsågod och se:
 
 
 

en tomtenisse har kommit till världen

Jag har inte slutet bloggat! Vi har gått igenom ett av livets stora steg, våran son föddes för 8 dagar sen. Så vi har levt i bebisbubblan ett tag men nu har vardagen börjat flyta på igen
 
Nu är vi inne i oktober, en riktig höstmånad. Och kallt har det blivit! På nätterna senaste dagarna har det varit kring 6 minus grader, så på morgona är det så fint med frost! Man känner att vintern, och julen, smyger sig på sakta men säkert. Ser att julreklam börjar komma lite överallt nu. Julmust i butikerna, och Allers julmagasin har kommit ut också. Själv har jag inte smakat en enda klunk must eller ens varit i en butik sen den lilla kom ut haha men som sagt, vardagen få lov att börja snart!
 
Nä nu känner jag att det här inlägget blev mest svammel men ska nog knopa ihop något bra "julinlägg" senare :D