satsumas, äppelmos och höst!

Glädjen när man går in i butiken och ser att satsumas har kommit in! Dock var dom lite sura i smaken, inte samma söta goda smak som till jul. Men dom smakade ändå underbart!
 
Annars är det ganska "jul lugnt" här hemma. Vi går bara på spikar och väntar på att den lilla i magen vill komma ut någon gång. For på bytardag igår och köpte upp dom sista kläderna. Har ju blivit så kallt här så var tvungen att hitta en overall i liten strl! Hittade en jätte fin vit mysig overall som var i nyskick för bara 70kr. Som fått?! Älskar bytardagar! Förutom andra vardagskläder till stor och liten hittade jag ett lucialinne till stora dottern. Så till jul kan hon också vara lucia! :)
 
Som sagt, nu har kylan verkligen slagit till. Hösten är kommen! Och med hösten så börjar även skörden av alla
bär och frukt plockning. Har börjat fylla matkällarn med inlagda rödbetor (4kg så det blev några burkar!) vinbärsgele, krusbärs marmelad och -sylt. Frysen är full med ännu mera vinbär, krusbär, lingon, hallon och blåbär som även dom ska göras något åt. Men fick slut på glasburkar så måste fara och tigga hos nära och kära haha.Är ju så kul när man har en matkällare, man kan göra så mycket gott och förvara där! :)
I frysen finns även 3 kg äppelmos! Haha trodde inte det skulle bli någon större skörd av årets äpplen pga den kalla sommaren men vi fick in 4 kg äpplen som smakade otroligt nog riktigt gott. Efter rensning försvann ett kg men resten kokades och fylldes i små plastförpackningar. Har mos för hela julen och lite till haha. Inte alls tokigt! Gott även till gröt och mackorna. Så nog kommer det där försvinna tids nog.
 
Avslutar med ett par höstbilder på vår fina utsikt
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
misshappineess.blogg.se säger:

Men å vilken fin utsikt ni har då :) Riktigt höstig och fin :)

2015-09-21 | 16:55:19
Bloggadress: http://misshappineess.blogg.se/
minglittrigajul.blogg.se säger:

Så fina bilder!! =)

Svar: Tack! :)
Julboggen

2015-09-22 | 08:05:11
Bloggadress: http://minglittrigajul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback