Två dagar kvar

Äntligen! Som vi har längtat:) Tänkt att det var typ kring 180 dagar kvar när jag började? Haha, tiden går verkligen fort. Har ni börjat bli redo inför den stora dagen? Städat klart, bakat och julmaten klar?
 
Själv blev det inte riktigt som planerade. Trodde att jag hade mycket tid över men plötsligt blev det mer på jobbet. Det här min första lediga dag på 7 dagar! Så tänkte göra det sista idag men då ska det bli skallgång efter en försvunnen kvinna istället. Känns viktigare än julstädning.. Mina besökare på onsdag få leva med lite damm :) Men maten är inhandlat, revbenen håller på möras in. Laxen blev färdig gravad igår. Godiset är färdigbakat men snart uppätet haha.
 
Nä nu ska det tryckas i sig frukost och ta fram kläder inför skallgången. Har det bra så kommer ett inlägg till julafton!
 
 

3. En julig bild på dig som du själv tycker om

 
 
Jag lovar, jag gick igenom alla bilder på datorn! Hittade inte en enda! Kan bero på att det är 99 gånger av 100 jag som sitter bakom kameran än framför
Det får bli en bild på mammas perserkatt Gunvald istället haha bättre än inget!

2. En bild från ditt hem

 

Jag blir aldrig en storbloggare!

Kan jag ganska enkelt konstatera med tanke på vilken tystnad det har varit i ett antal dagar nu. Speciellt inte skriva om julen för hallå, när har man det som mest fullt upp?
 
Här hemma är det då snart klart alla julklappar. Dom som är kvar att handla in är åt julklappsleken. Det är andra året vi kör det nu, riktigt roligt! Förra året tro jag vi köpte 3st julklappar för 30kr st, i år blir det 3 för 20kr. Förra året, och i år, kör vi det när barnet/barnen har lagt sig och värsta julruschen har lugnat ner sig. Fram med kex, ost och must. Rensa bordet och fram med alla småpaket (vi är 5-6 vuxna i år dvs det blir 15-17 paket ;) ) åsså avslutar vi julen så. Absolut något jag rekommenderar!
 
Nu börjar det närma sig lucia också. Har inte lussat på typ hundra år, ungefär, men i år, idag dessutom, ska vi lussa på jobbet. Blir ett vara tomtemor :) En tärnklänning har jag inte ägt under mitt vuxna liv men en tomtedräkt finns intryck i garderoben.
 
Nä nu ska jag försöka få i mig lite lunch innan jag börjar! Har det bra så ska jag försöka skriva lite oftare fram till jul!
 
Ps Finns det fler julbloggare på insta?
Där lägger jag dagligen ut bilder på mitt julpyntade hus!

1. Bästa sättet att få julstämning

För mig, personligen, finns det bara ett enda sätt och känna den där riktiga julstämningen. Tror det beror lite på att jag, för det första, är så tidig med ljus och gardiner så det gör mig ingenting i just julkänsla. Inte heller bakning, glögg eller något annat som kan relatera till just julen. Sen kan dofter också inspirera till julstämning. Och just det kommer vi till för mig, doften av en julgran. När man har fått in granen, klätt och lagt klapparna under. Och då doften av gran börjar sprida sig i huset. Då, då är det verkligen jul vårt hus!
 
 
Granen vi hade för ett par år sedan. Den var så stor att, om ni ser upp till höger, var vi tvungna att binda fast den för att den inte skulle rasa haha!
 
 
 

Julbloggarnas kalender

1. Bästa sättet att få julstämning
2. En bild från ditt hem
3. En julig bild på dig som du själv tycker om
4. Den bästa julklappen du fått
5. Den bästa julklappen du gett
6. Ditt bästa julpyssel
7. Din favorit julbild som du fotat själv
8. Dagens julpepp
9. Det bästa med julbloggar/att julblogga
10. En bild på din jul förra året
11. En bild på din jul från förr
12. Ditt bästa luciaminne
13. En bild från idag
14. Det juligaste du vet
15. Det värsta med julen
16. Ditt bästa julminne
17. Något juligt som gör dig glad
18. Ditt bästa tips för en Snäll jul
19. Någon du saknar vid jul
20. Det som återstår av julförberedelserna
21. Vad julen handlar om för dig
22. Årets paketinslagning
23. Din uppesittarkväll
24. GOD JUL!
 

Jag hänger på! Keep up, första inlägget kommer strax! Ps. Jag kallar katergorin till dom här inläggen för "Dag för dag i decemer"

Första december, pyssel

Nu skäms jag faktiskt
Har inte bloggat på flera dar nu. Orsak? För att jag har julpysslat och pyntat så mycket, haha. Och sen att jag inte har bloggat någonting om de, skämes!
 
Sen är det mycket om gården. Mannen min jobbar i skogen och fick tag i en hög björktimmer samt en som kunde köra dit med sin lastbil så det ligger, redan nu, framför ladugården. Jag kommer aldrig förstå det! Att sitta här nu och veta att våran drömgård kommer bli våran.. Sinnessjukt men överlycklig :)
 
Nä glögg och anisgrisar, smarrigt!