Tips: Glöggsås!!

Glöggsås : 
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl Morberg glögg
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört
Svartpeppar
Salt
 
GÖR SÅHÄR : 
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret. Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet. Slå på grädden och vispa till en slät sås. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 15-20 min. Smaka av.
 
 
 
 
Hel stekt fläskfile med nån god potatis (...gratäng..) åsså glöggsås. Smarrigt smarrigt!! Någon som testat den här såsen förr?! Jag bokstavligt talat älskar den! Har alltid en flaska glögg i kylskåpet året runt, för glöggsås, den passar alltid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback