Mjuk pepparkaka med lingongrädde-ska bakas ikväll!!

Doftar ljuvligt gott. Smakar lika underbart. Plus att den är "okej" att baka/äta året runt. Tre flugor i en smäll! Det här Lailas recept. Det bästa receptet enligt mig.
 
 
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör och mandelspån till formen
 
LINGONGRÄDDE
3 dl vispgrädde
1 dl tjock grekisk yoghurt
0.5 dl rårörda lingon
 
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.
Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Lingongrädde:
Vispa grädden lätt och vänd ihop den med yoghurt. Smaksätt med rårörda lingon.
 
 

Kommentarer
Denise - Min Glittriga Jul säger:

Men så gott!
Kanske skulle prova detta receptet lite längre fram :)

Svar: Absolut, gör de! :)
Julboggen

2014-10-06 | 17:43:30
Bloggadress: http://minglittrigajul.bogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback